5 nieuwe keukentrends die we graag zien

Geplaatst op

Bij het ontwerpen van je keuken wil je ervoor zorgen dat je elke vrije centimeter optimaal benut – elke werkblad- en kastruimte is waardevol, vooral als het erom gaat opgeruimd en georganiseerd uit te zien! Enkele van onze beste tips om maximaal gebruik te maken van de ruimte in de keuken lees je in deze blog. 

Wat kun je doen in je keuken? 

Er zijn een aantal geijkte dingen die de keuken een stuk mooier maken en je droomkeuken dichterbij brengen:

 

  • Gebruik je kasten voor het opslaan van seizoensgebonden items 

 

  • Verklein je apparatuur indien mogelijk

 

  • Maak van je vensterbanken opbergruimtes

 

  • Gebruik een keukenmachine in de besteklade

 

  • Plak een magneetstrip op om messen veilig op te hangen

 

  • Gebruik uittrekbare opbergmanden voor gemakkelijke toegang tot voedingsmiddelen en kastitems

 

Zoals we al hebben benadrukt, is opbergruimte cruciaal bij het plannen van je keuken. Je moet echter goed nadenken over waar je je opbergruimte gaat plaatsen, want alles moet snel toegankelijk en overzichtelijk zijn. De indeling van de ruimte is belangrijk. Bewaar borden en bestek bijvoorbeeld dicht bij de eettafel. Bewaar potten en pannen in de buurt van de kookplaten, samen met een kruidenrekje, zodat je snel je kruiden kunt pakken terwijl je een heerlijk diner bereidt.

Keukeneilanden

Als je het geluk hebt de ruimte te hebben voor een keukeneiland, is het essentieel om het ontwerp al vroeg te plannen, dit kan een belangrijke rol spelen in je totale schema. Je wilt er zeker van zijn dat je het eiland optimaal gebruikt wordt en dat het geen dumpplaats voor afwas gaat zijn! Zorg ervoor dat het zowel een kook- als een ontspanningsruimte is, door het materiaal van het werkblad aan te passen aan elke ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een houtstructuur om het ontspannings- te scheiden van het kook- en voorbereidingsgedeelte.

 

Moderne apparatuur 

Wanneer je op een moderne wijze wilt werken in de keuken en een beetje tijd overhouden (wanneer je geen zin hebt om voor je plezier te koken), dan is het ook fijn om snel klaar te zijn met de taken in de keuken, zoals de afwas. Daar kun je heel gemakkelijk een afwas mee wegwerken. Kijk voor een voordelige vaatwasser bij de vaatwasser outlet

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees alles over topdesign voor je interieur. We houden je op de hoogte van de trends en classics!

Contactgegevens

Via info @ henkhallo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden