Cactustips


Cactusforum.nl        Fotoboek cactussen        Verzorging cactussen        Maandverzorging
Cactussoorten        Cactuskwekerijen        Cactustips        Cactustuinen
Wallpapers        Links        Dagboek selenicereus        Cactusagenda

Heeft uw cactustips of beginners tips, en wilt uw deze delen met anderen cactusliefhebbers. Mail deze tips naar Henkhallo


Cactussoorten voor beginners

Hieronder staan enkele gemakkelijke cactussoorten voor beginners.


Rebutia    Echinopsis    Opuntia    Lobivia    Cereus    Chamacereus    Notocactus   Aylostera    Gymnocalycium    Echinocereus    Mammillaria   Ferocactus    Echinocactus


Winterharde cactussoorten

Hieronder staan enkele winterharde cactussoorten.


Echinocereus coccineus      Echinocereus triglochidiatus
Coryphantha vivipara     Neobesseya missouriensis     Opuntia basilaris Opuntia erinacea utahensis     Opuntia fragilis     Opuntia humifusa
Opuntia imbricata     Opuntia macrorhiza     Opuntia macrocentra
Opuntia phaeacantha     Opuntia polyacantha     Opuntia rhodantha


Dagje uit

Belevingspark Cactusoase in Ruurlo


Een dagje op bezoek bij Anny cactus, het is zeer de moeite waard om hier eens een kijkje te komen nemen in deze grote overdekte cactustuin. In de maanden april, mei en juni staan er vele cactussen in bloei. Een uniek stukje woestijn in het Achterhoekse Ruurlo.

www.cactusoase.nl


Verpotten cactussen


Het verpotten van cactussen is vaak een hele klus, kleineren soorten gaat nog wel met handschoenen aan. Bij grotere cactussen word het moeilijker. De beste periode om te verpotten is net na de winterrustperiode, zo rond eind februari begin maart. Een eenvoudige manier is een stuk krantenpapier en deze oprollen en rond de basis van de cactus doen, de twee uiteinden van het papier dan met 1 hand stevig vasthouden. Is het een cactus met stevige en grote stekels neem dan twee stukken piepschuim van 2 tot 4 cm dik, druk deze tegen de stekels en tillen maar, als je geen piepschuim hebt helpen enkele stevige sponsen ook wel. Grote zuilcactussen kan men in een (oude)deken wikkelen en zo met de hulp van een tweede persoon verpotten.


Water geven


Bij twijfel cactussen geen water geven, cactussen kunnen maanden zonder water.
Zolang de cactusaarde nog vochtig is, geen water geven.


Bestuiven cactussen


Om te bestuiven heeft men 2 exemplaren van eenzelfde soort nodig. Je hebt een een klein zacht penseeltje nodig, en zorg dat er geen stuifmeel meer aanzit van andere soorten cactussen. Net als de insecten ga je van bloem tot bloem, wrijft met het penseeltje in de bloempjes van elke cactus zodat het stuifmeel verspreid wordt van de 2 cactussen. Dit kun je de volgende dag eventueel herhalen. Maak het penseeltje daarna weer goed schoon.


Staanplaatsen cactussen


Deze tip is ingestuurd door Amanda


Ik zet mijn cactussen op zolder want daar is het lekker heet en dat werkt goed! Ze staan er al meer dan 3 jaar.


Cactus liqueur


Er is een cactus liqueur en deze is zelfs heel lekker, en smaakt zeer zoet. Deze wordt gemaakt van de zaadvruchten van de Opuntia vijgcactus (Ficus-Indica). Deze liqueur komt uit Malta, dus als je naar Malta gaat deze zeker een keer proeven. De naam van deze liqueur is Bajtra liqueur.


Geprikt door cactus


Deze tip is ingestuurd door Gerda


Als je geprikt bent door een cactus, en de cactusdoorns zitten nog in, doe er dan olijfolie op en dan wrijf je de doorns er zo uit.


Stekgrond


Deze tip is ingestuurd door Hendrikus j c de graaf


Heb in Januarie uit midden Mexico een paar stukken schijf cactus meegenomen Ze komen uit de stad xalapa, 700 km onder mexico-cite. De stad ligt 1500mrt boven de zeespiegel. Heb daarvan inmiddels 16 stekken van overgehouden, dit zijn eetbare cactussen. Mijn stekgrond die ik gebruik is 70% rivierzand 30% gewonen stekgrond Het voldoet prima je krijgt mooie gezonde planten. Zie foto. Dus mijn stekgrond doet het goed misschien wat voor andere cactus fanaten om te proberen.


Cactusforum.nl        Fotoalbum cactussen        Verzorging cactussen        Maandverzorging
Cactussoorten        Cactuskwekerijen        Cactustips        Cactustuinen
Wallpapers        Links        Dagboek selenicereus        Cactusagenda

 

Copyright henkhallo.nl