Je woning opknappen met hardhout

Geplaatst op

Zoek je naar mooi materiaal om je woning mee op te knappen? Met hardhout kun je alle kanten op. Voor uiteenlopende stijlen is het geschikt. Zo kun je houten balken gebruiken om het interieur een landelijke uitstraling te geven. Een balk kan fijn of juist ruw worden gezaagd. Met ruw gezaagd hout kan je je woning bijvoorbeeld een stoer en industrieel karakter geven. Als je liever voor een minimalistisch interieur gaat, dan is een fijn bezaagde balk van Azobe hardhout wellicht een goede optie. Daarnaast is het stevig materiaal dat tegen een stootje kan.

Een sfeervol terras voor de zomeravonden

Ook in de tuin kan hardhout een frisse nieuwe look geven. Zo zijn er bijvoorbeeld vlonderplanken verkrijgbaar van Bangkirai hout. Dat kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het inrichten van een terras in de tuin. Combineer dit met een overkapping van ruw hout en je hebt een perfecte plek gecreëerd om van de warme zomeravonden te kunnen genieten. Omdat er genoeg keuze is kan je je eigen draai geven aan de inrichting van een buitenterras. De Scandinavische interieurstijl wordt steeds populairder. Ruw bewerkt hout is perfect om je buitenterras een Scandinavisch tintje te geven.

Waarom hardhout?

Hardhout heeft niet alleen een mooi uiterlijk. Het heeft ook andere voordelen. Zo is dit type hout duurzaam materiaal dat onder de juiste omstandigheden lang meegaat. Het materiaal is stevig genoeg om jarenlang als schutting te fungeren zonder dat de balken gaan rotten.  Omdat hardhout lang meegaat, zal je hier nog lang van kunnen genieten. Daarbij is het stevig materiaal dat prima bestand is tegen wind. Hout is een natuurproduct. Als je dit gebruikt voor je tuin geef je die hiermee een natuurlijk karakter. Bovendien kan het op diverse manieren worden bewerkt. Daarmee kan je je eigen draai geven aan het materiaal.

Een ruime keuze

Als je ervoor kiest om hardhout te gebruiken om je woning op te knappen, is er genoeg keuze. Soms is er zelfs teveel keuze. Gelukkig zijn er websites die een overzicht geven van de verschillende mogelijkheden. Zo maak je gemakkelijk kennis met de manieren waarop hout gezaagd en bewerkt kan worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees alles over topdesign voor je interieur. We houden je op de hoogte van de trends en classics!

Contactgegevens

Via info @ henkhallo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden