Waarom kiezen voor betontegels? Ontdek de voordelen!

Geplaatst op

Indien je tegels wilt laten leggen op een terras, dan kan je als consument kiezen uit diverse materialen. Je kunt kiezen voor duurdere materialen, zoals natuursteen of keramiek. Niet iedereen heeft het budget voor duurdere materialen, kies dan voor betontegels. Deze tegels hebben misschien wel een saaier imago dan natuurstenen of keramische tegels, maar dit klopt eigenlijk niet. Betontegels kunnen namelijk voor een modern ogend terras zorgen, die de uitstraling van de tuin een boost geeft. Wat zijn de voordelen van deze tegels? Onderstaand vertellen we er alles over!

De voordelen

Betontegels gebruiken voor je terras biedt een aantal praktische voordelen vergeleken met andere materialen. In vergelijking met tegels in natuursteen zijn betontegels relatief goedkoop. Het is een goedkoop alternatief en dit is vaak dé reden om te kiezen voor tegels van beton. Daarnaast zijn tegels van beton heel stevig, zo worden ze veel gebruikt voor bestrating of parkings. Ze zijn daarom ook uitstekend geschikt voor verschillende toepassingen, zoals opritten of terrassen. Met goed onderhoud zijn tegels van beton ook erg slijtvast en hebben ze een lange levensduur. Daarnaast zijn tegels van beton ook nog eens vorstbestendig. Terrassen in gepolierd beton hebben geen voegen, waardoor er geen onkruid kan groeien tussen de tegels. Dit betekent ook dat er geen vuil kan komen in de voegen en dit maakt de tegels onderhoudsarm.

Bij het onderhouden van betontegels is het van belang om regelmatig dode bladeren van je tegels te verwijderen. In deze bladeren zitten zuren, die voor vlekken kunnen zorgen op je tegels. Gebruik bij het reinigen van de tegels ook geen agressieve schoonmaakmiddelen, zo kun je beter kiezen voor een neutraal reinigingsmiddel.

De kosten

Betontegels zijn over het algemeen goedkoper dan keramische tegels, maar wat is nu de kostprijs van de tegels? De kostprijs hangt voornamelijk af van de soort betontegel dat je kiest. Daarnaast moet je ook kijken naar de totale oppervlakte van je terras. De prijs voor het leggen van een terras met betontegels schommelt tussen de 40 en de 80 euro per vierkante meter. Vraag een vrijblijvende offerte aan bij verschillende partijen, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees alles over topdesign voor je interieur. We houden je op de hoogte van de trends en classics!

Contactgegevens

Via info @ henkhallo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden