Wanneer is machinaal bestraten voordelig?

Geplaatst op

Machinaal bestraten maakt het bestraten van terreinen voor stratenmakers eenvoudiger. Door het gebruik van bestratingsmachines wordt het werk voor de stratenmakers lichter, omdat ze niet meer met de hand aan de slag hoeven. Volgens de wetgeving is het handmatig uitvoeren van straatwerk in veel gevallen niet meer toegestaan. Handmatig bestraten mag alleen in bijzondere gevallen of in kleine ruimten uitgevoerd worden. Aan het mechanisch bestraten van grote terreinen zitten diverse voordelen verbonden. Het maakt het bestratingswerk niet alleen lichter, maar ook het uitvoeren gaat een stuk sneller, zonder dat de kwaliteit van de bestrating eronder te lijden heeft. Hoe werkt mechanisch bestraten? Onderstaand vertellen we er alles over!

Hoe werkt het?

Wanneer je een terrein machinaal wil bestraten, is het van belang om eerst de ondergrond voor te bereiden. De ondergrond moet het gewicht kunnen dragen dat het te verduren krijgt. Als de ondergrond in orde gemaakt is, zorg je ervoor dat de pallets met de bestrating langs het terrein worden gezet. Met een knikmos of kraan, waaraan een speciale klem bevestigd is, pak je de bestrating op en leg je deze neer waar deze moet komen. Met machinaal bestraten hoef je niet met de hand te werken en dit is ideaal. De kwaliteit is op die manier gelijk aan handmatig werk en zeer voordelig voor grote oppervlakken.

Machinaal bestraten voor jouw project

Wil jij een groot terrein bestraten zoals een groot parkeerterrein of een ander groot project? Dan is machinaal bestraten de juiste manier om het uit te voeren en dit kan een bestratingsbedrijf voor jou doen. Voordat je een bestratingsbedrijf inschakelt, is het verstandig om informatie in te winnen. De website van bestratingsbedrijven bevat veel informatie over het bestraten, maar je kunt hier ook meer vinden over de kosten. Vraag een vrijblijvende offerte aan, zodat je meer inzicht krijgt over de kosten.

Het is aan te raden om altijd verschillende bestratingsbedrijven met elkaar te vergelijken. Vaak heeft iedere bestratingsbedrijf een andere werkwijze en zitten er andere kosten verbonden aan het machinaal bestraten. Heb jij een betrouwbaar bestratingsbedrijf gevonden? Neem dan snel contact met ze op.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees alles over topdesign voor je interieur. We houden je op de hoogte van de trends en classics!

Contactgegevens

Via info @ henkhallo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden